Over mij

portfolio2013-001-2

 

Welkom op de site van deze gepassioneerde bruidsfotograaf. Op deze site kan je kennis maken met mijn werk als fotograaf, mijn stijl van fotografie, mijn manier van werken en ook een beetje met mij als persoon. Na vele jaren ervaring in vele takken van fotografie is het vastleggen van bruiloften voor mij het mooiste en meest uitdagende om te doen. De enorme afwisseling en het werken met mensen maakt het een unieke combinatie waar ik mijn creativiteit, passie en tijd graag aan geef. En de reacties achteraf maken het feest voor mij compleet.

Ik ben een ongedwongen persoon met een ongedwongen manier van werken. Mijn stijl laat zich het beste beschrijven als journalistiek waarbij ik gedurende de dag fotografeer wat er gebeurt zonder in te grijpen. En natuurlijk is er (als jullie dat willen) ook tijd voor portretten, dat spreekt voor zich.

Vooraf maken we een vrijblijvende afspraak waarbij we jullie wensen bespreken. Na het gesprek kunnen jullie dan rustig nadenken of jullie met mij in zee willen gaan.

Op de dag zelf kom neem ik altijd twee professionele camera’s mee met minimaal twee flitsers en meerdere lenzen. Het is me gelukkig nog nooit overkomen maar als er onverwacht iets defect raakt kan ik gewoon doorwerken.

Veel tijd gaat zitten in de nabewerking van de foto’s. Nabewerken houdt in dat ik ze stuk voor stuk naloop en corrigeer op witbalans, kleur, contrast etc.  Als het is afgesproken zal ik ze ook omzetten naar zwart-wit of bewerken met bepaalde filters. Dat er veel tijd in gaat zitten komt doordat ik doorgaans veel foto’s geef. Voor een reportage van 6 uur zijn dat minimaal 400 unieke en goede foto’s.

De foto’s lever ik aan op een USB Stick, albums maak ik namelijk niet. Op deze stick staan alle (unieke en bewerkte) foto’s in groot formaat. Daarnaast zet ik jullie foto’s (kosteloos)  op een website die is afgeschermd met een wachtwoord. Hiermee kunnen jullie overal inloggen om de foto’s te bekijken maar kunnen jullie ze – door het wachtwoord te delen – op deze manier ook aan anderen laten zien. Op die manier kan een verre vriend of familielid alle foto’s bekijken en zelfs downloaden.

De rekening stuur ik pas nadat jullie de foto’s van mij hebben gekregen hebben, vooraf vraag ik om geen enkele aanbetaling.

Over mij

Ik ben 46 jaar, woon in Amsterdam en fotografeer zolang als ik me kan herinneren. Naast fotograaf ben ik consultant in de groot-zakelijke telecommunicatie, speel ik piano en ben ik gelukkig in de liefde.

Contact
Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, vragen hebben over prijzen of over iets anders dan kan je via de contactpagina direct met mij in contact komen.

Jeroen Idema